Dichters bij elkaar   Stellen zich voor   |   > Terug naar voorpagina website <

 
|   Dick Havenaar
foto dick havenaar

 
 

Ik ben een geboren Rotterdammer (1962). Woonde ook in Hoogvliet. Vanaf mijn dertiende in Ridderkerk. Later in Capelle aan den IJssel en 't-Harde. Weer teruggekeerd in Ridderkerk. Nu woon ik in Bolnes waar ik het prima naar mijn zin heb. Ik heb een zoon en een dochter.

Al vanaf mijn prille jeugd houd ik me bezig met het schrijven van stukjes, zo schreef ik vroeger onder andere gedichtjes in de kerkbode (DUS van de Christus is Koning-kerk) en mocht ik ook wel eens een gedicht voordragen tijdens de dienst.

Door de jaren heen is het schrijven op de achtergrond geraakt omdat ik er mezelf de tijd niet voor gunde, de laatste tijd is er een opleving en krijg ik de smaak weer te pakken.

Ik hoop met enige regelmaat wat te kunnen publiceren waarmee ik een lach, een traan, een gevoel van herkenning of een stimulerende bijdrage kan leveren om eens wat langer stil te staan bij zaken die aandacht verdienen.

Mijn gezichtspunten stoelen veelal op een grote mate van menslievendheid (maar ik ben geen watje, drommels nog aan toe) en er is soms een lichte mate van spirituele invloeden te bespeuren, waarschijnlijk iets dat hoort bij de leeftijd.

Ik sta open voor vragen, kritiek (ook wanneer die niet opbouwend is) en ben voorstander van een dialoog op basis van wederzijds respect.

Hartelijk dank voor het mogen meeschrijven bij de Ridderdichters, ik hoop dat mijn bijdragen de moeite waard zullen zijn. Dick Havenaar.

 
---
© Dick Havenaar
---

 
Eerste plaatsing
op website
'De Ridder Dichters'
28 oktober 2015

 
 

lijnlijn lijn
Logo De Ridder Dichters
   
 
['O MUZE, KOM NU VOORT']

 
Ineke van den Berge
 
Janny Brandsma
 
Hans van Dijk
 
Ds Martin de Geus
 
Dick Havenaar
 
Ria Herkelman
 
Herman Houweling
 
 

 
 
 
Jim Kloos
 
Toni van Langeveld
 
Theo van der Linden
 
Toos van der Linden-Los
 
Emmy Mulder
 
Faas van Rietschoten
 
Siem de Klerk
(niet op Internet)